Kwantum behang ervaringen & review

Ik heb eerder dit jaar met mijn vriend een huis gekocht en we konden er bijna meteen intrekken, op een ding na: er hing overal lelijke en oubollige bloemetjesbehang en er moest dus nieuw behang komen. Behang uitzoeken vind ik heel leuk om te doen en ik had al een Pinterest-mapje waarin ik inspiratieplaatjes had opgeslagen. Hiermee ging ik mijn zoektocht naar mooi behang beginnen!


Voorbereiding: behang uitzoeken bij Kwantum

Aangezien een huis kopen en verhuizen al een dure operatie op zich is, wilde ik tegelijkertijd ook op de centjes letten wat nieuw behang betrof. Uiteindelijk kwam ik bij Kwantum uit, want naast enorm veel keuze hadden ze hier ook de beste aanbieding waardoor ik uiteindelijk heel voordelig uitkwam! Ik wilde verschillende soorten behang in mijn huis en was van plan om de boel binnen een dag te behangen, dus leek het me wel zo handig om alles bij een verkooppunt aan te schaffen. Nou is veel keuze in eerste instantie goed, maar tegelijkertijd ook weer niet als je slecht bent in keuzes maken. Er bestaan blijkbaar allerlei soorten behang, zoals papierbehang, vliesbehang en vinylbehang. Op de Kwantum-site staan de kenmerken en de voor- en nadelen al uitgebreid uitgelegd, maar na alles aandachtig gelezen te hebben, was ik er nog steeds niet helemaal over uit wat ik nu moest kiezen. Gelukkig zat er een Kwantum niet al te ver van mijn nieuwe huis af, dus ben ik er meteen even naartoe gereden om het behang in het echt te bekijken!

In de Kwantum-winkel zag ik dat ze een hele afdeling vol met behang en behang-benodigdheden hadden uitgestald, dus hier kon ik meteen met mijn eigen ogen zien welk behang er allemaal te verkrijgen was. Ik vond het ook fijn dat ik meteen kon voelen hoe het behang in het echt is en hoe de kleuren waren. Ik twijfelde namelijk enorm tussen papierbehang en vliesbehang. En hoe kun je kiezen uit meer dan 150 soorten designs?! Uiteindelijk heb ik voor twee slaapkamers en de woonkamer een mooi wit papierbehang gekozen. Voor de derde slaapkamer die nu als kantoor wordt ingericht, heb ik vliesbehang met mooie palmbladeren-print gekozen.

Het klussen zelf: behangen!

In het huis was nog overal oude behang te vinden, dus allereerst moest dit eraf gehaald worden. Een minder leuk klusje dan behang uitzoeken en ik wist bij god niet waar ik moest beginnen! Dus toen ik in de Kwantum stond, heb ik maar meteen gevraagd hoe dit moest en wat ik allemaal nodig had. Gelukkig waren ze super behulpzaam daar bij Kwantum en wisten ze me te vertellen dat ik een behangafstomer, plamuurmesje en een prikroller nodig had. Ook heb ik maar meteen behanglijm, behangroller en een behangsetje (met daarin: behangschaar, afbreekmes en 2 behangborstels voor maar 4 euro!) gekocht. Zo gezegd, zo gedaan, dus liep ik met deze spullen naar buiten. Het nieuwe behang zelf heb ik trouwens diezelfde avond besteld op de Kwantum website. Dit leek me toch handiger omdat ik eerst het oude behang eraf moest halen en de levertijd van het nieuwe behang 5 werkdagen was. Deze extra dagen kon ik dus mooi gebruiken om eerst het oude behang verwijderen zonder dat het nieuwe behang in de weg stond in het huis!


Resultaat: supermooi en uiterst tevreden!

Na een weekje werden de rollen behang bezorgd en met behulp van mijn schoonouders, mijn eigen ouders en een aantal vrienden konden we eindelijk beginnen met behangen. We spraken met elkaar af dat we met twee man ieder een kamer zouden doen, zodat we zo (hopelijk) snel klaar waren. Op de Kwantum-website en in het boekje wat in het behangsetje zat, stond heel duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan met papierbehang en vliesbehang. Na een dag hard werken kon ik eindelijk het eindresultaat bewonderen in alle kamers en ik vond het zo mooi! Het witte papierbehang is prachtig wit en niet spierwit en kil, zoals wit behang soms kan zijn. Het vliesbehang met palmbladeren heeft hele sprekende kleuren, waardoor het kantoorkamertje nu een heel fijn en gezellige sfeertje heeft gekregen. Al met al kan ik dus zeggen dat ik supertevreden ben met het behang en de service van Kwantum, want naast een goede prijs bieden ze ook ruime keuze in allerlei soorten behang. En als je net zo’n twijfelkont bent als ik, dan kun je gerust langs een van de vele Kwantumwinkels gaan om het behang in het echt te bekijken en voelen. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste keuze maakt!