Praxis behang ervaringen & review

behang praxisLaatst heb ik behang gekocht bij Praxis, omdat ik net verhuisd was en de muren van mijn nieuwe huis wel een nieuw laagje behang konden gebruiken. Ik koos Praxis uit omdat ik hier ruime keuze had en ik nog niet zo goed wist wat voor behang ik mooi zou vinden. Gelukkig is de site van Praxis wel behulpzaam daarin, want het assortiment behang is hier ingedeeld per soort en er staat uitgelegd wat het verschil tussen al deze soorten behang is. Verder kun je ook nog zoeken op kleur, prijs, enzovoorts dus zelfs thuis vanachter je luie stoel zou je behang kunnen bestellen.

Handige website van Praxis vol informatie

Persoonlijk vind ik de Praxis-site dus een goed begin om je verder te oriënteren op wat voor soorten behang er bestaan en welke designs er allemaal mogelijk zijn. Ook heeft Praxis een blog en inspiratiepagina’s, waardoor je een beter idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is qua behang. Hier heb ik ook veel aan gehad, want er staan veel foto’s op en ik ben erg visueel ingesteld. Verder staan er handige tips en tricks en handige stappenplannen op de site. Dus mocht je nog nooit in je leven een muur hebben behangen, dan zul je daar wel blij mee zijn! Dat was ook bij mij het geval, want ik heb het ook nog nooit gedaan en het leek me erg moeilijk. Gelukkig wilde mijn familie me wel helpen, dus ben ik met mijn vader naar de dichtstbijzijnde Praxis gereden. Ik had in mijn hoofd al een vaag idee welke kleuren behang ik graag zou willen, maar wilde toch met eigen ogen bekijken hoe het behang in het echt is.

Vriendelijke medewerkers in de Praxis-winkel

Eenmaal aangekomen in de Praxis, werden we heel vriendelijk geholpen door een medewerker want ik wist echt niet waar ik moest beginnen. De medewerker had ook een ‘boodschappenlijstje’ voor ons gemaakt en opgeschreven wat we allemaal nodig moest hebben. Ik heb gekozen voor vliesbehang in twee verschillende designs: eentje is grijs/groen en de andere heeft een monstera bladerenprint in het zwart en goud. Die laatste was wel wat duurder dan de het meeste andere behang bij Praxis, maar gelukkig had ik nog een kortingsbon van 20% die ik kon gebruiken dus de prijs viel uiteindelijk wel mee. Verder kocht ik behanglijm en een behangset zodat ik diezelfde dag gelijk kon beginnen met behangen.

Supertevreden met mijn nieuwe behang!

Samen met mijn familie heb ik in een dag mijn nieuwe huis voorzien van het nieuwe behang van Praxis en ik ben er helemaal tevreden mee! Het grijs/groene behang staat heel chique bij de witte plinten en houten vloer in de woonkamer. Het behang met zwart/gouden bladerenprint is heel chique en bijzonder geworden in de slaapkamer, want nu lijkt het net alsof ik in een jungle slaap! Ik ben dus echt ontzettend blij met het resultaat en ik vind dat het behang echt een leuke sfeer met zich meebrengt in mijn huis. Ook mijn moeder, die normaal nogal kieskeurig is qua interieur, zei dat ze het “sfeervol en smaakvol” vond!